DOBRA PORA NA ZUPĘ Z PORA!
Czuję, że wiosna jest blisko. Na jej przywitanie przygotowałam zielony krem.
Potrzebujemy:
3 pory
450 g mrożonego szpinaku
2 szklanki bulionu warzywnego
1,5 szklanki mleka sojowego
sól i pieprz
1 łyżka sosu sojowego
gałka muszkatołowa
Przygotowanie:
1. Pora kroimy w talarki (tylko białą część). W garczku rozgrzewamy olej i wrzucamy pora.
2. Kiedy por już zmięknie, dorzucamy gałkę muszkatołową i wsypujemy troszkę pieprzu.
3. W tym czasie przygotowujemy w drugim naczyniu bulion warzywny.
4. Do rondelka z porem dodajemy rozmrożony szpinak i mleko. Następnie zalewamy wszystko roślinnym rosołem.
5. Blendujemy całość i doprawiamy sosem sojowym. Krem doskonale smakuje z łyżką jogurtu naturalnego i słonecznikiem.
0 komentarze: