Pasta fasolowa
Od kilku dni mam ochotę na dobrą pastę do chleba. Postanowiłam, że spróbuję zrobić coś z czerwonej fasolki. Z reguły wykorzystuję ją do sałatek i risotto, ale tym razem nie będzie to propozycja obiadowa.Wykonanie tej pasty zajęło mi kilka minut.
A oto co potrzebujemy:
1 puszkę czerwonej fasoli
1 ząbek czosnku
1 łyżeczkę czerwonej słodkiej papryki
1 łyżeczkę suszonego oregano
3 łyżki oliwy z oliwek
sól i pieprz
odrobina mielonego chilli
Przygotowanie:
1. Odcedzamy fasolkę i przekładamy ją do miseczki.
2. Następnie dodajemy oliwę, zioła i resztę przypraw.
3. Przy użyciu blendera ręcznego tworzymy gładką masę.
4. Z radością zjadamy ulubione pieczywo posmarowane pastą :)
A tak wyglądała fasolka przed zblendowaniem.
0 komentarze: