Gołąbki zapiekane w pomidorach

11:19 Unknown 0 Comments


 

Potrzebujemy:

  •  2 torebki kaszy gryczanej (2 x 100 g)
  • 250 g. pieczarek
  •  1/2 włoskiej kapusty
  •  2 puszki krojonych pomidorów
  •  1 jajko
  •  4 łyżki bułki tartej
  •  cebula
  •  3 ząbki czosnku
  •  oliwa, sól, pieprz, papryka
  • 1/2 szklanki wody
  • natka pietruszki 


 Przygotowanie:

1. Kaszę ugotować, pieczarki obrać i pokroić, a następnie poddusić.
2. Do kaszy dodać jajko, bułkę tartą i pół puszki pomidorów. Lekko zblendować. Doprawić do smaku.
3. Następnie do masy dodajemy posiekaną kapustę i pietruszkę.
4. Uformować gołąbki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
5. Na patelni podsmażyć cebulkę, czosnek i dodać 1,5 puszki pomidorów.
6. Polać gołąbki sosem i zetrzeć kawałek sera żółtego.
7. Gołąbki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (termoobieg) na 30-40 min.

You Might Also Like

0 komentarze: